Wednesday, July 7, 2010

Guna prepaid dan anda dapat BONUS

Sekiranya anda belum memasuki bisnes Ezreload, anda adalah antara orang yg paling rugi... MENGAPA?

1. Kerana anda adalah pengguna produk ini sejak bertahun lamanya.
2. Kerana prepaid adalah merupakan barangan keperluan anda.
3. Kerana anda sanggup menghabiskan duit anda utk beli di kedai2 tanpa mendapat diskaun.

Mengapa tidak anda menyertai bisnes prepaid nombor satu di Malaysia ini?
Mengapa anda perlu sertai MLM bisnes yg lain sedangkan anda bukanlah pengguna produk MLM tersebut?

PREPAID adalah keperluan semua orang masakini. Adalah WAJIB bagi anda menyertai Ezreload kerana anda adalah pengguna produk ini sehari-hari.
Biarpun untung sedikit, tetapi bisnes ini terjamin dan ada overiding bonus. Sudah ramai yg mendapat BERPULUH RIBU RINGGIT SEBULAN hanya menyertai bisnes ini.

Lakukan perubahan terhadap minda anda mulai sekarang
Sertai
BISNES PREPAID NOMBOR SATU DI MALAYSIA INI

Dimanakah kedudukan anda???

Terdapat 3 kategori orang yang terlibat didalam Ezreload. Anda berhak menentukan kategori mana yang dipilih:

1) Paling malas. Saya nak pakai sendiri je.....
Well, mungkin untung anda tidak banyak. Dari pembelian topup RM30, anda mungkin hanya akan dapat 60-80sen. Tetapi lihatlah pada faedah lain yang anda bakal perolehi. Tak perlu start motor pergi kedai nak beli topup... Tak perlu kehulu-kehilir cari kedai yg bukak pukul 12 malam bila time emergency.... dan lagi, selama bertahun-tahun sebelum ini anda membeli topup dikedai, berapa ratus yang anda dapat dari tokey kedai handphone? usahkan ratus... 20sen pun belum tentu. Nak tambah malang lagi, prepaid RM10, pun kena bayar RM10.50.

2) Paling senang. Saya nak menjual....
Margin keuntungan dalam penjualan prepaid topup memang agak kecil. Tapi bandingkan pula kelebihannya berbanding peniaga prepaid kad secara konvensional. Mereka perlukan modal yang besar bagi mengadakan stok untuk setiap jenis prepaid kad. Paling tidak 50 keping maxis RM10, 20 keping maxis RM30, 10 keping Maxis RM60, 50 keping celcom RM10, 30 keping celcom RM20 dan sebagainya. Ini kerana pelanggan minta macam-macam. Ada yg nak beli RM10 je. Ada pula nak beli yang RM50. Untuk ini sahaja modalnya dah dekat RM2000 - RM3000. Belum campur sewa kedai, lesen meniaga, dan masa yang dihabiskan untuk tercongok di depan kedai tersebut. Dalam Mymode, kalau modal RM100, anda jual produk yg boleh dibeli dengan modal tersebut. Dapat cash, rolling je semula. 24jam, kedai bergerak mengikut kemana sahaja kaki anda melangkah. Anda tak perlu cerita panjang lebar tentang produk yang anda jual kerana semua orang dah tahu pasal prepaid. Tak perlu buat produk demo macam MLM lain.

3) Paling menguntungkan. Kembangkan jaringan (networking) disamping guna sendiri/menjual.
Inilah yang saya lakukan. Jika anda buka kedai makan, maksimum boleh dapat dalam sehari katakan RM2000. Itupun jika buka 24jam. Jadi macamana nak jadikan keuntungannya jadi RM4000 sehari? Tambah pekerja? Tambah kerusi? Tambah menu masakan? Caranya adalah dengan membuka lagi satu cawangan dikawasan lain! Bayangkan jika anda mempunyai 100 cawangan kedai makan diseluruh Malaysia, berapa keuntungan yg anda bakal perolehi dalam sehari? Ini merupakan salah satu konsep jaringan perniagaan. Francais. Networking. Multi level Marketing. Ini bila kata kena cari downline, kata sistem itu sistem piramid. Sistem itu perah keringat orang bawah untuk mengayakan orang atas. Itu silap. Jika anda merasakan seperti itu, maka apa pula alasannya anda bekerja dikilang? Bukankah untuk membuatkan tokey kilang lebih kaya? Sedangkan dalam ezreload, pendapatan downline boleh melebihi pendapatan penaja/upline-nya. Adakah anda pernah dengar gaji pekerja kilang lebih tinggi dari tokey kilang? Pernah dengar gaji operator lebih tinggi dari gaji supervisor? Tidak kan? Jadi yang mana satu sebenarnya sistem piramid?

Sebuah Cebisan realiti....



Bagi sesiapa yang hidup di KL, atau di mana-mana saja bandar di bumi bertuah Malaysia ini, maka anda pasti sayai bahawa hidup berkeluarga di KL dengan gaji RM2,000 sebulan sememangnya satu dilemma ngeri. Mari kita cuba gariskan sedikit perbelanjaan tetap kita:



1. Sewa rumah (Teres setingkat/Flat) katakan RM500.
2. Api (Rumah takde aircond, cuma ada tv, peti sejuk dan seterika, RM80
3. Air (tak basuh kereta kat rumah) RM15
4. Bayar loan PTPTN (kadar minimum) RM180
5. Bil Telepon rumah (Guna untuk call in je) RM50
6. Prepaid Handphone (saya dan isteri, sorang RM50) total RM100
7. Susu anak (DUMEX) 2 tin sebulan RM50
8. Lampin anak & misc katakan dalam RM60 (tak pasti sangat, orang rumah tahu lah)
9. Installment kereta (Gen2) RM678
10. Minyak kereta kita bubuh sehari RM10 so sebulan RM300
11. Makan, letak lah RM300 untuk barang-barang dapur. Tak makan kat luar langsung ni.
12. Belanja lunch kat office (Nasi lauk ikan keli + Teh O ais) RM5.00 X 20 = RM100

Eh!! Dah RM2,413 ni...Banyak lagi belum masuk... nak bayar hutang credit card? Nak bagi mak abah kat kampung? Barang dapur? Rokok? (Orang yg isap rokok akan tahu berapa belanja untuk rokok sebulan!) Arghhh!!! kacau!! Streamyx? Astro? Nak selit celah mana pulak? KFC? McD? Parking ticket? Tol?? Nak pulak time sekarang nih, nak balik kampung pun takut dibuatnya!!

Margin Keuntungan

Margin Keuntungan
Celcom - 3.5 % Flat Rate
Maxis - 2.5% Flat Rate
Digi - 0.5% Flat Rate
iTalk - 10.0%
Umobile - 2.0%
TuneTalk - 2.0%
Hotlink Hot Ticket - 6.0%
MyCard Game Reload - 5.0%
Struktur Margin Keuntungan

Keuntungan jualan adalah sehingga 10% dari nilai yang dijual. Penjualan boleh dilakukan dari nilai RM3 hingga RM100 untuk Celcom dan Maxis. Keuntungan akan ditolak terus secara “Real-Time”. Ini bermakna jika anda menjual Celcom RM10, anda akan server hanya akan tolak RM9.65 dari akaun ezytopup anda. RM0.35 adalah jumlah keuntungan anda. Sila lihat carta dibawah sebagai contoh.

TELCO NILAI KOD PRODUK % KEUNTUNGAN Caj SMS
Maxis
RM3.00
M3 2.5% RM0.075
1 sen SMS dengan ACTIVE 10

1 sen SMS dengan 8 PAX atau TEMAN 20

1 sen SMS dengan Friends and Family
Maxis
RM5.00
M5 RM0.125
Maxis
RM10.00
M10 RM0.250
Maxis
RM20.00
M20 RM0.500
Maxis
RM30.00
M30 RM0.750
Maxis
RM50.00
M50 RM1.250
Maxis
RM60.00
M60 RM1.500
Maxis
RM100.00
M100 RM2.500
Celcom
RM3.00
C3 3.5% RM0.105
Celcom
RM5.00
C5 RM0.175
Celcom
RM10.00
C10 RM0.350
Celcom
RM20.00
C20 RM0.700
Celcom
RM30.00
C30 RM1.050
Celcom
RM50.00
C50 RM1.750
Celcom
RM60.00
C60 RM2.100
Celcom
RM100.00
C100 RM3.500
Digi
RM5.00
D5
0.5% RM0.025
Digi
RM6.00
D6
RM0.03
Digi
RM7.00
D7
RM0.035
Digi
RM8.00
D8
RM0.04
Digi
RM9.00
D9
RM0.045
Digi
RM15.00
D15
RM0.075
Digi
RM20.00
D20
RM0.10
Digi
RM60.00
D60
RM0.30
Digi
RM100.00
D100
RM0.50
*untuk produk Digi Eload hanya kod nilai diatas saja yang tersedia untuk jualan.(06:00 am - 23:59 pm shj)
RELOAD SECARA PIN
Digi
RM10.00
DP10 0.5% RM0.05
Digi
RM30.00
DP30 0.5% RM0.15
Digi
RM50.00
DP50 0.5% RM0.25
Digi
RM100.00
DP100 0.5% RM0.50
iTalk
RM10.00
IT10 10% RM1.00
iTalk
RM20.00
IT20 10% RM2.00
iTalk
RM30.00
IT30 10% RM3.00
iTalk
RM50.00
IT50 10% RM5.00
U Mobile
RM10.00
UP10 2.0% RM0.20
Maxis Pin
RM5.00
MP5 1.0% RM0.05
Maxis Pin
RM10.00
MP10 1.0% RM0.10
Maxis Pin
RM30.00
MP30 1.0% RM0.30
Celcom Pin
RM10.00
CP10 1.0% RM0.10
Celcom Pin
RM30.00
CP30 1.0% RM0.30
TuneTalk Pin
RM5.00
TP5 2.0% RM0.10
TuneTalk Pin
RM10.00
TP10 2.0% RM0.20
Hotlink Hot Ticket Pin
RM8.00
HT8 6.0% RM0.48
Hotlink Hot Ticket Pin
RM15.00
HT15 6.0% RM0.90
MyCard Game Reload
RM6.00
MC6 5.0% RM0.30
MyCard Game Reload
RM18.00
MC18 5.0% RM0.90
MyCard Game Reload
RM40.00
MC40 5.0% RM2.00
* Jadual diatas sebahagian daripada contoh untuk rujukan sahaja.
Margin setiap telco tertakluk kepada perubahan dari masa ke masa tanpa sebarang notis.
22.06.2010

HOTLINK TICKET RM8 - 50minit masabual + 100sms 24jam ke semua rangkaian.
HOTLINK TICKET RM15 - 120minit masa bual + 300sms 24jam ke semua rangkaian.
*Kredit sah untuk 7 hari selepas pengaktifan.

Utk reload pin, dail *105*# tekan send/call
Utk check baki HOT TICKET taip *129# tekan send/call

Friday, July 2, 2010

soalan lazim

# .2 Apakah konsep perniagaan yang ditawarkan?
2-dalam-1, iaitu konsep jana pendapatan online dan "buka kedai" offline. Setiap ahli yang mendaftar melalui laman web layak memperoleh kedua-dua manfaat tersebut, iaitu dengan mempromosi laman web di samping menjalankan perniagaan topup sendiri dengan kadar yuran yang ditetapkan sendiri oleh ahli, seperti seorang tokey besar.

1.3 Mengapa kami perlu sertai program ini?
Kerana peluang untuk berjaya dalam program ini tersangat luas. Dengan pengguna prepaid dan pengguna internet yang sangat ramai, maka terciptalah satu peluang perniagaan yang amat luas. Selagi manusia menggunakan prepaid dan selagi manusia melayari internet, selagi itu peluang anda amat cerah untuk berjaya melalui program ini.

1.4 Mengapa syarikat kendali program ini?
Syarikat mempunyai matlamat yang jelas, iaitu untuk meningkatkan jumlah keahlian yang secara langsung akan meningkatkan kadar jualan topup syarikat.

1.5 Ahli vs Syarikat, siapa lebih untung?
Syarikat tidak mensasarkan keuntungan melalui program ini, tetapi meletakkan program ini sebagai salah satu medium pemasaran bagi produk hakiki mereka (jualan topup). Sebagaimana kita semua maklum, aktiviti pemasaran memerlukan peruntukan, disebabkan itu syarikat sanggup keluarkan peruntukan bagi membayar ahli yang membantu mempromosi laman web. Ini bermakna ahli adalah lebih untung melalui program ini dan jualan topup diri sendiri dan downline, manakala syarikat akan untung dengan isipadu jualan yang besar yang dijalankan oleh ahli. Bukankah ini dipanggil "win-win-situation"?

1.6 Apakah tujuan/objektif kewujudan laman web ini?
Laman web ini adalah sebagai platform untuk mencapai matlamat meramaikan ahli yang dapat membantu meningkatkan jualan topup.

1.7 Apakah tujuan/objektif kewujudan program ini?
Program ini diwujudkan untuk memudahkan urusan pendaftaran, pencarian ahli oleh ahli, rujukan maklumat perniagaan, dan memberi peluang kepada ahli untuk menjana pendapatan 2-dalam-1 ini.
ke atas
#
Sistem Yang Digunakan
2.1 Sistem Laman Web
Sistem laman web kami merupakan yang terbaik dan hanya 1 dalam Malaysia, iaitu paid-to-promote (PTP) dengan insentif pay-per-click (PPC) menggunakan sistem pengesan punca trafik DEDICATED + RANDOMIZER, bersifat anti-kecurian (anti-hijack), dengan setiap pendaftaran WAJIB disertakan ID ahli berbayar.
Sistem ini memberi keselamatan dari kecurian pendaftar bagi pengiklan pertama selama 30 hari. Ini bermakna setiap kali anda menjadi orang pertama yang mempromosi laman web ini kepada seorang prospek, ahli lain tidak akan diberi peluang untuk merebut prospek anda itu selama 30 hari, walaupun dengan membersihkan cookie.

2.2 Sistem Server Topup
Sistem server topup juga merupakan yang tercanggih di Malaysia, dengan sistem pembahagian keuntungan 6 level (Master, Dealer, Agent, Retailer, First-Retailer, dan Second-Retailer) automatik, boleh dikonfigurasi penuh oleh setiap ahli, mempunyai akses jualan melalui Yahoo! Messenger, dengan kepantasan server tiada tandingan, boleh jalankan 2 transaksi sama dalam 1 hari (walau dalam tempoh 10 minit), boleh jual topup tanpa had dengan hanya 1 SMS, boleh menjana pendapatan pasif sebenar, dan banyak lagi. Semuanya akan membuat anda teruja setelah mendaftar dengan kami.
ke atas
#
Syarikat Yang Bertanggungjawab
3.1 Adakah syarikat ini berdaftar?
Ya, syarikat ini berdaftar dengan SSM (nombor pendaftaran TR0087772-V), berdaftar dengan Majlis Daerah Marang di bawah lesen menjalankan operasi, lesen perniagaan serta lesen menggantung papan iklan (signboard kedai). Juga mendapat pengiktirafan keselamatan dari pihak Bomba.

3.2 Apakah keuntungan syarikat melalui program ini?
Syarikat tidak menjana keuntungan dari program ini, kerana program ini merupakan satu proses pemasaran, seperti promosi dan pengiklanan, yang mana turut dijalankan oleh mana-mana syarikat pun, hanya caranya sahaja yang berbeza.
Ini bermakna syarikat mengeluarkan peruntukan khusus untuk menjalankan program ini, bukan menjana keuntungan.

3.3 Adakah syarikat ini sedang rugi?
Syarikat kami sedang naik dengan maju setelah menaiktaraf server topup. Kami juga telah memulakan operasi di cawangan baru di Kg Kepong, Pengadang baru, Kuala Terengganu selain dijangka memulakan operasi di satu lagi cawangan baru bertempat di Kg Tengkawang, Kuala Berang, Terengganu.
ke atas
#
Pendaftaran Ahli
4.1 Bagaimana Membuat Pendaftaran?
Klik pada menu "Sertai Sekarang", buat pilihan pakej, dapatkan maklumat pembayaran (harga pakej, nama & nombor akaun bank), buat pembayaran berkenaan, isi maklumat pembayaran, isi maklumat peribadi, buat perakuan maklumat benar, klik button "Daftarkan Saya".
Sekiranya permohonan berjaya dihantar, sila periksa email anda dan pastikan anda menerima email bertajuk "[ezReload] Maklumat Pembayaran Telah Dihantar" daripada pendaftar anda. Beri tempoh sehingga selewat-lewatnya 24 jam dari masa permohonan.
Sekiranya anda tidak mendapat sebarang email pemberitahuan, sila periksa folder SPAM dan jika ada sila tandakan email tersebut sebagai "bukan SPAM" untuk memastikan email selepas ini dari sistem kami akan selamat sampai ke inbox anda.
Jika tiada juga dalam folder SPAM, anda mungkin tersalah memasukkan email. Sila daftar sekali lagi, atau hubungi kami jika kegagalan berterusan.
Sekiranya permohonan gagal dihantar, sila klik button "Back" pada browser (pelayar) anda, semak semula maklumat dan hantar semula. Sekiranya kegagalan berulang, 'copy' keseluruhan nota gagal, klik menu "Hubungi Kami", 'paste' nota gagal tersebut bersama maklumat yang diperlukan dan klik button "Hantar Mesej". Pihak kami akan segera membantu anda.

4.2 Bagaimana Membuat Bayaran?
Untuk membuat bayaran tunai, dapatkan maklumat perbankan seperti yang tertera pada laman "Sertai Sekarang", lakukan pindahan wang melalui sistem perbankan online atau gunakan khidmat mesin deposit tunai atau mesin ATM di bank-bank berhampiran. Bank yang diterima buat masa ini adalah Maybank & CIMB sahaja.
Jika melakukan pindahan wang secara online dari sistem perbankan online selain 2 bank tersebut, pihak kami akan tunggu kemasukan terlebih dahulu (biasanya antara 2 hingga 3 hari bekerja) sebelum mengaktifkan akaun.

4.3 Adakah Terdapat Bayaran Tersembunyi?
Tidak sama sekali. Kami tiada sebarang agenda tersembunyi. Malah kami membayar rebet kepada anda dalam bentuk modal perniagaan sebaik sahaja anda menyertai kami. Amaun rebet berbentuk modal tersebut secara asasnya adalah sebanyak 10% daripada yuran pendaftaran pakej yang anda sertai.

4.4 Berapa Lamakah Tempoh Pengesahan Bayaran?
Kami meminta tempoh sehingga 24 jam untuk tujuan pemprosesan. Bagaimanapun, kami sentiasa menyegerakan pengaktifan akaun. Jika kena dengan masa, kami hanya perlukan 5 minit untuk mengaktifkan akaun. Faktor utama kecepatan kami adalah bergantung kepada keadaan/kelajuan internet pada waktu tersebut dan status admin (ada/tiada) di depan PC.

4.5 Bilakah Akaun Saya Akan Diaktifkan?
Akaun anda akan diaktifkan sebaik maklumat permohonan anda disahkan. Permohonan dengan maklumat salah atau palsu atau mencurigakan tidak akan diproses.

4.6 Apakah Yang Akan Saya Dapat Sebaik Akaun Diaktifkan?
Anda akan dapat email bertajuk "Pembayaran Disahkan, Akaun Aktif!". Jika tidak dapat, sila periksa folder SPAM dan tolong tandakan email tersebut sebagai "bukan SPAM" supaya semua email pemberitahuan dari kami akan terus masuk ke inbox anda.
Sekiranya tiada juga dalam folder SPAM, sila hubungi kami untuk bantuan segera.
ke atas
#
Akaun & ID Laman Web
5.1 Apakah Akaun Web?
Akaun Web adalah akaun yang didaftarkan melalui laman web dan dikenali dengan ID Web.

5.2 Apakah ID Web?
ID Web ialah nombor pengenalan ahli dengan format integer (1-99999999). ID ini boleh digunakan oleh ahli untuk mempromosi laman web untuk memperoleh manfaat daripadanya. ID ini penting dalam menjejak propek.

5.3 Apakah Kegunaan ID Web?
Kegunaan ID Web adalah untuk tujuan pengesanan sumber trafik. Tanpa ID, kami tidak akan dapat mengesan bahawa seseorang prospek itu datang daripada anda. Kegagalan mengesan akan menyebabkan ahli itu tidak mendapat manfaat daripadanya.
Oleh itu sentiasa pastikan ID anda diletakkan bersama URL kami dengan format yang ditetapkan. Panduan disediakan selengkapnya di laman ahli.

5.4 Bagaimana Menjana Pendapatan Dengan ID Web?
Iklankan laman web kami menggunakan ID Web masing-masing. Formatnya disediakan di laman ahli. Dengan mempromosikan laman web kami menggunakan ID Web anda, anda akan dibayar untuk setiap prospek yang masuk ke laman web kami, walaupun prospek tersebut tidak menyertai kami. Amaun bayaran bergantung kepada pakej yang didaftarkan.

5.5 Bagaimana Menaik Taraf (Upgrade) Pakej?
Melalui menu Muat Turun Bonus atau menu Upgrade Pakej yang terdapat dalam laman ahli.

Friday, June 25, 2010

cara pendaftaran ezreload


Berminat Jual Topup Prepaid Dari Serendah RM3.00?

Jual Topup Maxis, Celcom & Digi Serendah RM3.00, perolehi keuntungan jualan sehingga 10%. Keuntungan jualan dibayar terus ke akaun Ezytopup Mobile Biz anda

Sekiranya anda adalah peniaga kecil,sederhana atau besar, penuntut IPTA atau Kolej atau sesiapa sahaja yang ingin menambahkan pendapatan anda, jangan lepaskan peluang ini bagi menyertai perniagaan yang pasti menjanjikan pulangan yang lumayan untuk anda atau setidak-tidaknya untuk kegunaan sendiri. Modal permulaan yang rendah untuk memulakan perniagaan.

Buat masa ini hanya no. Maxis & Celcom sahaja diterima untuk pendaftaran kerana server syarikat adalah Maxis & Celcom. Server pantas & cantik. Tiada caj tambahan dan tiada syarat-syarat dikenakan. Yuran pendaftaran mengikut pakej yang anda kehendaki. Kami menyediakan kemudahan MAYBANK & CIMB Bank untuk anda menambah modal.

Mengenai Ezytopup

Ezytopup Bukan berkonsepkan MLM atau Multilevel Marketing.

Ezytopup Menjalankan system fleksi autoreload yang beroperasi 24 jam/365 hari setahun. Berkonsepkan ‘Direct Biz’ dimana anda tidak perlu untuk cari downline demi komisyen yang tinggi. Sistem yang fleksibel, mudah dan boleh menjual top up dimana-mana dan bila-bila masa tanpa kira waktu. Tiada had minima untuk anda tambah modal.(Modal mengikut kemampuan anda) Hanya perlukan handphone yang ada fungsi SMS dan anda tahu mengendalikan sistem SMS.

Cubalah, anda akan berpuas hati.

Ezytopup Mobile Biz - Kenapa Anda Perlu Memilih Kami?

* Yuran keahlian yang murah
* Tidak perlu upgrade keahlian
* Tiada yuran tahunan
* Semua boleh terlibat dalam perniagaan ini
* Pendapatan secara ‘real time’, tadak perlu menunggu
* Perkhidmatan Server terbaik & pantas
* Kadar keuntungan yang tertinggi (sehingga 10.0%)
* Perkhidmatan Top Up 24 jam
* Reload serta merta (Autoreload)
* Tidak memerlukan premis perniagaan - Urusniaga hanya melalui handphone anda.
* Caj SMS yang minima hanya 1 Sen dengan Active 10, 8 XPAX & TEMAN 20 - Sever Maxis/Celcom
* Tidak memerlukan pekerja - segalanya anda uruskan sendiri
* Urusniaga dimana-mana sahaja - Mobile Biz
* Anda tidak perlu menyimpan stok kad topup
* Khidmat Bantuan melalui telefon secara terus
* Bukan skim cepat kaya
* Bukan MLM atau Multilevel Marketing
* Tidak menggunakan sistem piramid.
* Tidak perlu maintain jualan
* Keuntungan jualan runcit.
* Tiada Caj untuk setiap tambah modal dikenakan.
* Tiada Syarat-Syarat Dikenakan.


Bayaran

Cara pembayaran untuk pendaftaran agen baru.

Untuk agen baru daftar, selepas bank in ke nombor akaun yang diberi sila taip format berikut

DAFTARBANKJUMLAH BANK-INTARIKHMASANo H/Phone
Contoh :
DAFTAR MAYBANK RM20.00 09.10.08 09:03AM 0196334270

Hantar ke admin kewangan di no. 013-6334015

(maybank)mohd rahmat al amin. no acc (113015096408)

(cimb)mohd rahmat al amin. no acc (1302-0131207-52-8)


ARAHAN TAMBAH MODAL

bank in salah satu bank:nama IBCT ENTERPRISE (MAYBANK) (5130-1403-4261)..(CIMB)(13010000738102)

*selepas anda bank in,,hantarkan bukti bank in anda untuk pengesahan,,

format...taip no id.namabank.jumlah.tarikh.masa dan hantar ke 014-8186582.

contoh: n900685.cimb.rm50.25/04/2009.12.00pm hantar ke 014-8186582.

Proses pendaftaran

1. ) Selepas mendapat SMS penerimaan dari server, anda membuat pembayaran yuran keahlian dan modal melalui Perbankan Internet, Kaunter , ATM, atau Mesin Deposit Tunai di bank yang dinyatakan dilaman ini atau melalui SMS yang diterima.

2 .) SMS maklumat pembayaran anda ke admin 013-6334015

3 .) Proses pengesahan penerimaan pembayaran

4 .) Server akan menghantar mesej pengesahan pendaftaran berjaya dalam masa 24jam.

5 .) Selepas mendapat pengesahan, server akan menghantar modal ke akaun anda.

6 .) Anda sudah boleh membuat jualan.




Insentif

1. MEMBER GET MEMBER

PAKEJ MGM
PendaftaraN

Jika anda memperkenalkan agen baru kepada kami, anda akan memperolehi RM10 untuk setiap agen.

Syarat & Terma
1. Anda mestilah menjadi agen berdaftar dengan kami terlebih dahulu untuk mana-mana pakej diatas.
2. Akaun EZreload anda hendahlah berstatus “active”

4: Pengurusan Upline/Downline
4.1: Daftar Akaun Downline Baru
FORMAT 1 REGNama PendekAlamat PendekNo TelefonPIN
CONTOH 1 REG*Muhammad*Sg Buloh*0134567890*1234
FORMAT 2 REGNama PendekNo TelefonPIN
CONTOH 2 REG.Muhammad.0134567890.1234
CAJ SERVER RM10.00
CATATAN Kenakan yuran pendaftaran berpatutan kepada bakal ahli yang ingin didaftarkan. Tentukan amaun untuk setiap level mengikut citarasa anda, asalkan melebihi caj RM10.00 yang dikenakan kepada anda sewaktu menjalankan transaksi ini.
NOTA Level Sub-Retailer tiada akses menggunakan fungsi ini

: Transaksi Jualan
3.1: Tambah Nilai
FORMAT KodNilaiNoPelangganPIN
CONTOH C3.0139876543.1234
CAJ SERVER RM0.00 (RM0.01 caj laporan jika GAGAL, YM tiada caj)
OUTPUT BERJAYA Nombor transaksi, status, nombor siri, kos dikenakan, baki semasa
CONTOH: TRX #123456, BERJAYA, SN/Ref:123456789ABCDE, Hrg: 9.500, Baki RM20.500
OUTPUT GAGAL Nombor transaksi, status, sebab gagal
CONTOH: TRX #123456, GAGAL, INVALID STATUS
TINDAKAN: Semak nombor pelanggan, cuba semula hingga berjaya
PANTANG LARANG Elakkan topup nombor yang sama dalam tempoh kurang 10 minit


.1.1: Kod Nilai
Celcom C3, C4, C5, C6, C7, C8, C9, C10 ... C198, C199, C200
Huruf C mewakili Celcom, angka mewakili jumlah.
Maxis M3, M4, M5, M6, M7, M8, M9, M10 ... M198, M199, M200
Huruf M mewakili Maxis, angka mewakili jumlah.
DiGi D5, D6, D7, D8, D9, D10 ... D198, D199, D200
Huruf D mewakili DiGi, angka mewakili jumlah.
Jika gagal, sila pesan DiGi PIN kemudian serahkan PIN 16-digit tersebut kepada pelanggan. Kod diterima adalah DP5, DP10 & DP30 sahaja.

Penting:

Setiap transaksi MESTI dihantar ke server. Bagi tujuan penjimatan kos anda sebagai penjual, ketiga-tiga rangkaian Celcom, Maxis dan DiGi disediakan seperti berikut:
Celcom 013-964 0643 019-452 4500
Maxis 017-977 5892 017-920 4042
DiGi 016-935 7105 010-909 8520
Yahoo! zmmobile68
Set nombor yang sama rangkaian dengan anda sebagai 8pax/Teman20 atau Activ10 atau F&F. Hantar setiap transaksi ke nombor server mengikut rangkaian anda selaku penjual, bukan mengikut rangkaian pembeli.

sebarang pertanyaan hubungi

013-6334015 syamsul